2018. február 24.,
szombat, Mátyás napja

Vidékre hangolva

Lánchíd Rádió

2017. augusztus 4., péntek 06:17, frissítve: péntek 10:40

Az előző választási kampányban sokkal szimpatikusabb politikai erőnek tűnt a jelenlegi kormánypárt, mint most, a választások előtt kevesebb mint egy évvel.

Az előző választási kampányban sokkal szimpatikusabb politikai erőnek tűnt a jelenlegi kormánypárt, mint most, a választások előtt kevesebb mint egy évvel – mondta rádiónkban az Iránytű Intézet kutatásvezetője. Ember Zoltán Levente szerint sem lehet biztos a Fidesz–KDNP abban, hogy megszerezheti a többséget a 2018-as voksoláson. Ember Zoltán Levente beszélt arról is, hogy a baloldalnak a régebbi pártjai, mint az MSZP és DK támogatottsága folyamatosan csökken. Az Iránytű Intézet ugyanakkor felhívta a figyelmet: a jelenlegi kormányzattól kapott közpénzek a baloldalt segítik. Ember Zoltán Levente szerint a Fidesz érdeke, hogy jelen esetben az MSZP-t, ha kell, segítse. Az elemző szerint a következő választásokon a vidéki nagyvárosoknak lesz a legnagyobb szerepük, ugyanis ott a helyi korrupciós ügyek sokkal inkább befolyásolják a választókat. Verebes Károly interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Magyar Nemzet

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Magyar Nemzet

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Magyar Nemzet

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.