2018. február 24.,
szombat, Mátyás napja

Sakkjáték

Lánchíd Rádió

2017. október 4., szerda 09:58, frissítve: szerda 10:05

Újabb fejezetéhez érkezett a plakátháború – mondta a Lánchíd Rádióban az Iránytű Intézet kutatásvezetője.

Ember Zoltán Levente szerint Simicska Lajos plakátfestése Veszprémben nehezen megkérdőjelezhető, hiszen a saját tulajdonára helyezte el üzenetét. Azok viszont, akik fehér festékkel leöntötték ezeket a feliratokat, rongálásért felelősségre vonhatóak. A fordulatos plakátkampány az egyetlen igazi sakkjátszma a magyar közéletben, ez most ennek egy újabb fejezete tette hozzá a politológus. Ember Zoltán Levente szerint Simicska Lajos számított az ellenlépésekre, ezért cselekedetével tulajdonképpen népellenállásra hívta az embereket. Saját akciójával erre a Momentum lépett leggyorsabban. Szépvölgyi István interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Magyar Nemzet

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Magyar Nemzet

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Magyar Nemzet

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.