2018. február 24.,
szombat, Mátyás napja

Raportra rendelve

Lánchíd Rádió

2017. július 31., hétfő 09:22, frissítve: hétfő 09:42

Megélhetési belharc a szocialistáknál?

Nem segíti az MSZP választási esélyeit a folyamatos belharc, illetve a kommunikációja – hangsúlyozta a Lánchíd Rádióban Rajnai Gergely politológus. A Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója úgy látja: a történtek mögött olyan emberek állhatnak, akik saját egzisztenciájukat féltik. A szakértő szerint a többi pártban, így a Fideszben is zajlanak viták, viszont most csak a szocialisták használják fegyverként a nyilvánosságot egymás ellen. Hozzátette: logikus lépés, hogy Molnár Gyula elnök megpróbálja az ellentéteket elsimítani, de van jó néhány olyan régi törésvonal a párton belül, amely szinte lehetetlenné teszi a feladatot. Rajnai Gergely szerint az MSZP szétverése és reformja óhatatlanul összemosódik. Balla Györgyi interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Magyar Nemzet

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Magyar Nemzet

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Magyar Nemzet

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.