2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Összefonódás

Lánchíd Rádió

2017. június 2., péntek 10:28, frissítve: péntek 10:58

2016 elején volt hasonló elégedetlenségi hullám, mint most, de a második Orbán-kormány idején kezdett csökkenni a sztrájkok száma – mondta Ember Zoltán Levente politológus.

Az Iránytű Intézet kutatásvezetője arra reagált, hogy utcára vonultak a mentők, sztrájkra készülnek a tescósok, elégedetlenek a vízügyesek, de a Magyar Államkincstár dolgozói is beszüntetik a munkát, mert elmaradt az ígért béremelés. Hozzátette: ha a mozgalmak összeérnek, az veszélyes lehet a kormányra. A vezetés legjobb lépése az lehet, ha a sztrájkot meg tudja előzni – jelentette ki Ember Zoltán Levente. Az Iránytű legfrissebb mérése szerint még mindig erős a kormánypárt támogatottsága. Az ellenzéki összefogásról pedig azt mondta: a kormányváltást akarók többen vannak, mint azok, akik megtartanák, de nem tudnak egy oldalra állni. Csákány Róbert interjúja.A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Magyar Nemzet

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Magyar Nemzet

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Magyar Nemzet

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.