2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Megvan a pénz

Lánchíd Rádió

2017. június 22., csütörtök 09:22, frissítve: csütörtök 09:28

Saját erőből is elő tudja teremteni a főváros a 3-as metró felújításának költségeit – jelentette ki rádiónkban a főpolgármester.

Tarlós István közölte, hogy kedvező híreket kaptak az Európai Uniótól is a rekonstrukcióval kapcsolatban. Kijelentette: nem kizárt, hogy az esetleges többletköltség egy részét átvállalja Brüsszel. A városvezető kijelentette, hogy egyesek következetesen keverik a tényeket és a pletykákat a metró felújítása ügyében. Emlékeztetett: tizenöt év telt el, és a metróvonal felújítását nem végezték el, most pedig, amikor erre lehetőség van, a liberális ellenzék részéről többen nem a rekonstrukció tényével, hanem a részleteivel vannak elfoglalva. A főpolgármester azt mondta, hogy szeptemberben minden bizonnyal a megkezdődnek a munkálatok az alagútban. Tarlós István beszélt a felújított metrószerelvényekről is; kifejtette, hogy a napokban véglegesen kijavították a szoftverhibát, és azóta a műszaki problémák megszűntek. Csákány Róbert interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Magyar Nemzet

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Magyar Nemzet

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Magyar Nemzet

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.