2018. január 23.,
kedd, Zelma, Rajmund napja

Lehallgatáskontroll

Lánchíd Rádió

2017. augusztus 23., szerda 12:11, frissítve: szerda 12:16

Adatgyűjtés csak független ellenőrzéssel végezhető – mondta rádiónkban az adatvédelmi hatóság elnöke.

Nincs szükség külön bírói kontrollra a nemzetbiztonsági adatgyűjtésnél, viszont egy független szervezet ellenőrzését nemzetközi határozatok is előírják – hangsúlyozta a Lánchíd Rádióban Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Közölte: az általa vezetett intézmény már most alkalmas erre a feladatra, amit akkor kell majd ellátnia, ha az Országgyűlés megszavazza a Belügyminisztérium törvénytervezetét. Péterfalvi Attila elmondta azt is, hogy az Egyesült Államokban zajló korlátlan nemzetbiztonsági adatgyűjtés esetében is szükség volt egy új mechanizmusra, amelyben Washington vállalta, hogy egy biztos vizsgálja ki a panaszokat. A készülő magyar jogszabály kiemeli az újságírókat, a parlamenti képviselőket és az egyházi személyeket, az ő lehallgatásuk kizárólag akkor lehetséges nemzetbiztonsági ügyekben, ha az adatvédelmi hatóság rábólint. Csákány Róbert interjúja.A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Magyar Nemzet

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Magyar Nemzet

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Magyar Nemzet

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.