2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Kötcse után szabadon

Lánchíd Rádió

2017. szeptember 4., hétfő 13:12, frissítve: hétfő 13:24

Nem az ellenzéken múlik a kormányváltás?

Továbbra is fenntartja az ellenségkép-képzést a Fidesz – következtetett a kötcsei találkozón elhangzottakból Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa a Lánchíd Rádióban.  A politológus szerint az a kérdés, hogy a kormányt támogató szavazók ráunnak-e erre a módszere, de ez most nem tűnik valószínűnek, és a félelemkeltő kommunikációs panelek is jól működnek. A szakértő hangsúlyozta: a Fidesz demokráciafelfogása az, hogy hagyományos értelemben nem hirdet választási programot, hanem mindig aktuálisan reagál a történtekre, és ha ezt jól teszi, akkor ismét elnyeri a szavazók bizalmát. Rajnai Gergely hozzátette: Orbán Viktor beszédében ezért is koncentrált mindarra, amit ő a hét év eredményének tart. Az elemző úgy látja, hogy mindaddig nem lesz komoly kihívója a Fidesznek, amíg az ellenzék nem képes hihető jövőképet kínálni. Balla Györgyi interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Magyar Nemzet

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Magyar Nemzet

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Magyar Nemzet

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.