2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Kivonulnak, de gyalog

Lánchíd Rádió

2017. május 31., szerda 10:07, frissítve: szerda 10:34

Az előzetes regisztráció alapján várhatóan több százan vesznek részt a mentőszolgálat épülete elé szervezett demonstráción.

A mentősök a többi között azért vonulnak az utcára, mert a korábban 2017-re ígért mintegy 60 helyett mindössze 10 százalékos béremelést kapnak jövő januártól. A szervezők azzal indokolták a megmozdulást, hogy csak úgy tudnak megélni, ha mellékállást vállalnak. Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke rádiónkban elmondta: a jelenlegi emelésekkel sem fogják átlépni a mindenkori bérminimum összegét. Megerősítette: többször előfordult, hogy megfenyegették őket, ha részt vesznek a mai akcióban. Kusper Zsolt azt is elmondta: a fiatalok körében nem lesz népszerű a mentős hivatás, ha meglátják a jelenlegi körülményeket, továbbra is várják a kidolgozott életpályamodellt. A mai akciótól azt várják, hogy megkapják azt az összeget, amit kérnek. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke megerősítette: amennyiben nem jön létre megegyezés, nem hagyják abba a tiltakozást. Szépvölgyi István interjúja.A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Magyar Nemzet

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Magyar Nemzet

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Magyar Nemzet

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.