2018. január 23.,
kedd, Zelma, Rajmund napja

Zöldgömb

Lánchíd Rádió

2017. november 10., péntek 14:42, frissítve: péntek 14:57

Beperelt atomerőmű.

Adás: 2017. 11. 11., szombat 13.05
Ismétlés: 2017. 11. 15., szerda 23.05

Szerkesztő-műsorvezető: Mangel Gyöngyi

A paksi bővítés orosz hitelének lehívásával folytatódik az ország eladósítása. Míg az LMP a paksi ügyben hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést, addig az Energiaklub az atomerőmű-bővítés környezeti hatástanulmánya miatt fordul a strasbourgi emberjogi bírósághoz, ezt indokolja Fülöp Orsolya, az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ szakmai igazgatója.

Október végén tartották Genfben az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa által létrehozott kormányközi munkacsoport 3. ülésszakát, amely egy nemzetközi emberjogi egyezmény készített elő arról, hogy a multinacionális óriáscégek sem tehetnek meg mindent büntetlenül. Beszámoló Fidrich Róberttől, a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetőjétől, az egyik résztvevőtől.

Bonnban elkezdődött a soron következő klímacsúcs, a párizsi megállapodás részleteiről tárgyalnak a klímaegyezményben részt vevő országok. A tanácskozás fontosabb témáiról Faragó Tibor címzetes egyetemi tanárt, környezetpolitikai szakértőt hallják.

A kötelező kéményellenőrzés eltörlését annak ellenére szavazta meg újból a parlament, hogy az államfő visszaküldte a tervezetet a képviselőknek. Vámos Csaba, a KOSZ, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke arra figyelmeztet, hogy ez a lépés életeket veszélyeztet.

A budapestiek nem akarnak múzeumi negyedet a Városligetbe. A Závecz Research felmérésének eredményét Nyitrai Dániel, a Greenpeace munkatársa ismerteti.

A milliméteres mérettől a tenyér nagyságúig, a káros invazív fajoktól a védett szárazföldi csigákig, vagyis egy kis csigológia Páll-Gergely Barna biológus, csigakutatótól, a Magyar Tudományos Akadémia Növényvédelmi Intézetének tudományos munkatársától.

Legolvasottabb cikkek

1

Lánchíd Rádió

Bérmentés mentős módra

2

Lánchíd Rádió

Büntetés vagy pénzhiány?

3

Lánchíd Rádió

Figyelemelterelés

4

Lánchíd Rádió

Szerelmi szál

5

Lánchíd Rádió

Tüntetés 2.0

6

Lánchíd Rádió

Csak a saját tábor számít?

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

  • Magyar Nemzet