2018. január 23.,
kedd, Zelma, Rajmund napja

Zöldgömb

Lánchíd Rádió

2017. július 14., péntek 13:36, frissítve: péntek 13:46

Génbank vagy ipari park.

Adás:
2017. július 15., szombat 13.05
2017. július 19., szerda 23.05

Szerkesztő-műsorvezető: Mangel Gyöngyi

Mire jók a génbankok, és a jövő szempontjából miért fontos megőrizni őket? Hazánk nemzeti kincseihez tartoznak a különböző növényi és állati génbankok, ezekről beszél Rodics Katalin ökológus, aki több szaktárcánál is hosszú évekig foglalkozott a biológiai sokféleség megőrzésével.
Érd város ipari parkot létesítene az Elvira majorban, de megőrizné a génbankot és a gyümölcsfaállományt.  A városnak szüksége van az ipari parkra, indokolja a terveket T. Mészáros András polgármester. Az érdi gyümölcs-génbank védelmében a jövő nemzedékek szószólója, Bándi Gyula jogászprofesszor is megszólalt.
A tiltakozások ellenére elkezdték a faátültetés munkálatait a Városligetben. Faátültetési kamu, avagy átültethetünk-e százéves fákat előkészítés nélkül? Mi lesz az így kiemelt fák sora? – kérdeztük Megyeri Szabolcstól, Zugló főkertészétől. Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu e-mail-címen várjuk.

Legolvasottabb cikkek

1

Lánchíd Rádió

Bérmentés mentős módra

2

Lánchíd Rádió

Büntetés vagy pénzhiány?

3

Lánchíd Rádió

Figyelemelterelés

4

Lánchíd Rádió

Szerelmi szál

5

Lánchíd Rádió

Tüntetés 2.0

6

Lánchíd Rádió

Csak a saját tábor számít?

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

  • Magyar Nemzet