2018. január 23.,
kedd, Zelma, Rajmund napja

Zöldgömb

Lánchíd Rádió

2017. május 19., péntek 12:53, frissítve: péntek 13:01

Országos zöldtalálkozó

Adás: 2017. május 20., szombat 13.05
Ismétlés: 2017. május 24., szerda 23.05

Szerkesztő-műsorvezető: Mangel Gyöngyi

A Zöldgömb adása idején is tart a zöldszervezetek huszonhetedik országos találkozója. A környezet- és természetvédők idei gyűlésén nemcsak a problémákat és az eredményeket vitatják meg, de érdekes és újfajta programok is várják a résztvevőket, erről Visnyovszky Ágota és Bánfi Luca szervezőket, a Zöld Megújuló és Ötletelők Köre (Zömök) aktivistáit hallják.

A zöldszervezetek is tiltakoznak a civiltörvény ellen, az okokat Farkas István, Magyar Természetvédők Szövetségének elnöke sorolja fel.

Hortobágyon nem a korábban ott legeltető gazdák kapták a legelőket, ezért mára az állattartók helyzete kritikussá vált. Gőgös Zoltán, az MSZP mezőgazdasági szakpolitikusa, országgyűlési képviselő a napokban a területen járt, és tapasztalatait mondja el.

Luxemburg kétszer is megállította Brüsszelt – áll a Magyar Természetvédők Szövetségének közleményében, ugyanis az Európai Unió Bírósága két ízben is a civileknek adott igazat a CETA és a TTIP néven ismert szabadkereskedelmi egyezmények ügyében. Az európai civilek sikeréről Fidrich Róbert programvezető számol be.

Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu drótpostacímen várjuk.

Legolvasottabb cikkek

1

Lánchíd Rádió

Bérmentés mentős módra

2

Lánchíd Rádió

Büntetés vagy pénzhiány?

3

Lánchíd Rádió

Figyelemelterelés

4

Lánchíd Rádió

Szerelmi szál

5

Lánchíd Rádió

Csak a saját tábor számít?

6

Lánchíd Rádió

Tüntetés 2.0

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

  • Magyar Nemzet