2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Tudatosan fűt, mosogat és főz?

Adás: péntek 9.10

2012. június 28., csütörtök 15:40, frissítve: csütörtök 15:52

Adás:
2012. június 29., péntek 9.10

Okos mérővel a tudatos fogyasztásért. Összefogtak a budapesti közműszolgáltatók, a céljuk kettős: miközben felmérik az ügyfelek szokásait, lehetőséget adnak számukra, hogy saját áram-, gáz- vagy éppen vízhasználatukat a világhálón keresztül folyamatosan kövessék. Vajon az okos mérővel elkerülhető a túlszámlázás vagy az ésszerűtlen fogyasztás? Ön tudatosan fűt, mosogat és főz? Vagy az igénye határozza meg a számla összegét?

Csekken, személyes befizetéssel vagy bankkártyával? Ön hogyan rendezi a rezsiszámláit? A háztartások 35 százaléka még a sorban állással együtt is ragaszkodik a sárga papírhoz. A magyarok többsége szerint ez a megoldás gyors és kényelmes. Miközben interneten vásárolunk, barátkozunk, a telefonszámlát képtelenek vagyunk a világhálón intézni. Miért ragaszkodunk ahhoz a verzióhoz, amit külföldön egyre kevésbé ismernek?

Vadvilág a városban. Egyre több, erdő közelében lakót tartanak rettegésben az eltévedt vagy éppen valamit kereső vaddisznókondák. Vízért vagy élelemért jönnek? Mit tegyünk, ha szemben találjuk magunkat a malacokkal?

Feltárták és helyrehozták a Budai Vár alatt lévő barlangrendszert. Az Európai Unió támogatásával mintegy 370 millió forintba került a projekt. A pályázati feltételeknek megfelelően öt évig senki sem hasznosíthatja. Mégis miért ez a kikötés? Hogyan lehetne turisztikai látványossággá tenni a vár alatti barlangot?

Szerkesztő: Bóna Judit
Műsorvezető: Kovács Anita
Telefonszám: 1/81-48-755
SMS-szám: 30/749-6720
E-cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet