2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Tarsoly

Lánchíd Rádió

2016. március 25., péntek 07:26, frissítve: péntek 08:53

Tojásírás, sárkányok, térképkiállítás, irodalmi pályázat és még sok minden más a legfrissebb Tarsolyban.

Adás:
2016. március 26., szombat 10.00–12.00
2016. március 26., szombat 21.00–23.00

szerkesztő-műsorvezető: Soós Andrea

Hosszú évek óta érkeznek az erdélyi Gyimesekből tojásíró asszonyok a Dunántúlra, hogy megismertessék e szép hagyományt az érdeklődőkkel. A szentgáli közösségi házban minket is beavattak a tudományukba.

Középiskolásoktól vár szépirodalmi alkotásokat a Magyar Nemzeti Galéria, méghozzá olyan képtári történeteket, amelyeket a múzeumban található műalkotások által ihlettek.

A hazai térképkészítő szakma elmúlt évi terméséről nyújt átfogó képet a nagyközönség számára a Szép Magyar Térkép című kiállítás, mely a jövő héten nyílik az Országos Széchenyi Könyvtárban.

A Sárkányok mindig lesznek című tárlatán a Petőfi Irodalmi Múzeum arra vállalkozik, hogy sorra veszi a különböző kultúrkörök sárkányértelmezéseit, érzékelteti jelenlétüket a képzőművészetben és mindenekelőtt természetesen az irodalomban. Kiderül: a sárkány elleni küzdelem, a harc motívuma azzal szembesít, hogy az élet nehézségeit nem lehet kikerülni, a hősnek küzdenie kell azért, hogy létének magasabb szintjére jusson. A Tarsoly adásában mi is végigsétálunk a kiállításon.

A műsorban szó lesz a pécsi Pannon Filharmonikusok terveiről, illetve beharangozzuk a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák III. Országos Hétvégéjét.

 

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

A készülő harang olyan, mint egy matrjoskababa

Ahol tojásból, cukorból, mosott agyagból és emberi hajból készül a köpeny – az ország egyetlen öntödéjében jártunk.

  • Magyar Nemzet