2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Szabálytalanságok a Balaton partján

Adás: péntek 9.10

2012. augusztus 9., csütörtök 19:13, frissítve: csütörtök 19:19

Adás:
2012. augusztus 20., péntek 9.10

Sok szabálytalansággal és mulasztással találkoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei a Balaton-parti szállásadók körében. Az ellenőrzést az önkormányzatok munkatársaival együtt végzik, a közös revizori fellépéstől pedig a szektor önadózási hajlandóságának javulását várják.

Hogyan működik a szabadtéri könyvesbolt, és mit olvasnak a szigeten? Miért települnek ki a Balaton-parti könyvtárak nyaranta a strandokra? Milyen könyveket és újságokat ajánlanak a fürdőzők figyelmébe? Van-e érdeklődés, és mik a legkedveltebb olvasmányok ma a partokon?

Szinte nincs olyan család Magyarországon, ahol ne szenvedne valaki valamely szív- vagy érrendszeri betegségben és ne vesztettek volna el családtagot infarktus vagy agyvérzés miatt. A magyar  emberek közel fele, 46 százaléka keringési rendszerhez köthető betegség miatt hal meg. Vajon miért ilyen magas az arány? Miért nem működik a megelőzés? Mennyire pénz kérdése a sport, az egészséges étkezés és életmód?

A parlagfű kétszikű, 20-140 cm magas, terebélyes, Észak-Amerikából származó gyomnövény. Virágpora – melyet augusztus elején kezd el szórni – súlyos allergiát okoz. Európában hazánk a legfertőzöttebb ország, és hiába a küzdelem, szinte akadálytalanul terjed a gaz. A megyei kormányhivatalok folyamatosan ellenőriznek és rendelik el a közérdekű védekezést. Hamarosan helikoptert is bevetnek, hogy megtalálják a gyomnövénnyel fertőzött földterületeket.

Szerkesztő: Petz Margó
Műsorvezető: Kovács Anita

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet