2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Sok gyerek csak otthon nyaral

Adás: csütörtök 9.10

2012. május 2., szerda 14:59, frissítve: szerda 15:06

Adás:
2012. május 3. csütörtök 9.10

Az Országos Tisztiorvosi Hivatal és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet egészségnapot szervez serdülő korú fiatalok számára. A nap célja, hogy az egészséges életmódra törekvés igényét kialakítsák a fiatalokban. Ön szerint mi lenne a legfontosabb, mire figyeljenek oda a fiatalok és szüleik? Szintén csütörtökön indul útjára Kubiszyn Viktor drogprevenciós körútja, ami szintén a fiatalok egészségesebb életvitelét hivatott támogatni. A saját tapasztalatokon alapuló dokumentumregény, a Drognapló írója nyolc vidéki helyszínen találkozik a gyerekekkel. Ön szerint fontos az ilyen felvilágosító kampány?

Május 1. nem csak a munkásság ünnepe, de ekkor van az asztma világnapja is. Ez a betegség sokakat érint, sőt évente is számottevő azoknak az aránya, akik az asztmához kapcsolódó problémák miatt veszítik életüket. Mit tehet, aki asztmás? Van-e hatásos kezelés? Hogyan előzhető meg a betegség kialakulása?

Sok gyermek tölti a nyári vakációt lakhelyén, sokszor négy fal között. Számukra az iskolai táboroztatás jelentene nyaralást, azonban a legtöbb iskolában nincs lehetőség nyári táboroztatásra. Most a Magyar Üdülési Alapítvány az Erzsébet-utalványhoz kapcsolódóan pályázatot írt ki az úgynevezett Erzsébet-táborokra. Vajon mennyi pénz áll rendelkezésre? Hány iskola részesülhet támogatásban? Milyen típusú táborok közül választhatnak majd a nyertes pályázó iskolák diákjai?

Egy felmérés szerint Magyarországon mintegy 200 ezer olyan társasházi lakás van, amelyekben semmilyen felújítási munkát nem végeznek. Ugyanez igaz a házakra is, amelyben ezek a lakások megtalálhatóak. Nagykanizsán az önkormányzati bérlakások felújításába vonják be azokat, akiknek rezsi-, vagy lakbértartozásuk van. Ön szerint jó ötlet, hogy így csökkenthetik adósságukat? És mi a helyzet a paneltársasházakkal, amelyek esetében gyakran látjuk, hogy folynak a felújítási munkálatok?

Műsorvezető: Bóna Judit
Szerkesztő: Póka Zalán
Telefonszám: +36-1-81-48-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet