2018. február 24.,
szombat, Mátyás napja

Rejtélyes módon eltűnnek

Adás: hétfő 9.10

2012. július 6., péntek 14:47, frissítve: péntek 14:47

Adás:
2012. július 9., hétfő 9.10

Negyven kerékpáros és negyven lovas rendőr teljesít szolgálatot Budapesten. Előbbiek a kerékpárutakon, utóbbiak a város parkjaiban ügyelnek a rendre. Ön mit gondol a kezdeményezésről? Szükség van a lovas és kerékpáros járőrökre? Milyen esetekben intézkednek?

Rejtélyes módon eltűnnek, illetve nem érnek célba a levelek, küldemények egy XI. kerületi család otthonába. Januártól új postás dolgozik a területen és azóta tapasztalják a hiányosságokat. Ön szerint mi történik az eltűnt küldeményekkel? Előkerülnek még valaha?

A héten többször is láthattunk felhívásokat a közösségi portálokon, hogy ha tehetjük, fogadjunk örökbe olyan állatokat, amelyek a menhelyeken várják sorsuk pozitív alakulását. A menhelyek férőhelyszáma azonban véges, ha nincs hely, elaltatják a kidobott állatokat. Van, aki újságban ajánlja fel örökbefogadásra szeretett kedvencét. Ön szerint jó ötlet a hirdetés? Ön örökbe fogadna háziállatot?

Az V. kerületben a Szarka utcában parkolt hallgatónk. Reggelre kerékbilincset kapott, és bár elismeri, hogy a Veress Pálné–Szarka utca sarkán lévő tiltó táblát nem vette észre, sérelmezi, hogy az útburkolati jelek megtévesztőek. A tiltott, 10 méteres zónán belül ugyanis – a táblától mindössze 2 méterre – fel van festve parkolóhely. Ön mit gondol, jogos hallgatónk panasza, vagy a tábla figyelmen kívül hagyása a büntetést teszi elfogadhatóvá? Vajon a terület kezelőjének kötelessége, hogy eltüntesse a hibás, megtévesztő felfestéseket?

Műsorvezető: Németh Szilvia
Szerkesztő: Póka Zalán
Telefonszám: +36-1-81-48-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

3

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

4

Lánchíd Rádió

Menekülő útvonal

5

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

6

Lánchíd Rádió

Elkennék

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

  • Magyar Nemzet