2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Osztatlan közösből saját tulajdon

Adás: kedd 13.05 és 22.05

2012. május 14., hétfő 22:03

Adás:
2012. május 15., kedd 13.05
2012. május 15., kedd 22.05

Osztatlan közösből saját tulajdon
Még 16 napig lehet kezdeményezni a földtulajdonosoknak, hogy az egykor termelőszövetkezetekbe bevitt, közösen használt, de a szövetkezetek feloszlatása után is egyben maradt földterületeiket szétmérjék és bejegyezzék az illetékes földhivatalban. De mi történik, ha megvan a tábla? Mondjuk 500 méter hosszan, távol a földutaktól is? Aki nem akarja művelni, attól megveszi az állam? Esetleg maga keressen vevőt rá a földforgalom szabályai szerint? Sokan örökösként értesültek a soha nem látott tulajdonról, ők hogyan kezeljék a váratlanul jött vagyont?
A stúdióban Simon Attila jogi- és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár (Vidékfejlesztési Minisztérium).

Fejlesztés hitelből
A magyar vállalkozások 80 százaléka hitel nélkül gazdálkodik, a fejlett országokban ez az arány 15-20 százalék. Bár a kereskedelmi bankokból jó ideje nehezen jutnak hitelhez a honi vállalkozások, azok a pénzintézetek, amelyekre ráhatása van az állami gazdaságfejlesztői akaratnak, komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy forráshoz juttassák az azt igénylő cégeket. Sőt, a kölcsönhöz jutás egyéb feltételeit is igyekeznek úgy alakítani, hogy azok alkalmazkodjanak a felvevők igényeihez és képességeikhez.
A telefonnál Baranyai László, az MFB elnök-vezérigazgatója és Jurenka Csaba, az Általános Hitelezési Főigazgatóság (MFB) igazgatója.

Mikrohitel-iroda
A legkisebb cégek is forráshoz juthatnak, ha van elképzelésük a pénz profitot termelő felhasználásához. Milyen konstrukciókat keresnek, mire vállalkoznának azok, akik a Magyar Vállalalkozásfejlesztési Irodához fordulnak?
A telefonnál Horváth László kommunikációs munkatárs (MVA ).

Áthidaló kölcsönből önerő
Az üzleti szféra is ráérzett a biztos uniós forrásokban rejlő lehetőségekre. Aki megkapja például az Új Széchenyi Kombinált Mikrohitelt, de nem tudja előfinanszírozni a vissza nem térítendő, akár 10 millió forintnyi részt, annak már ajánlanak kölcsönt. Mi az ára ennek a segítségnek?
A telefonnál Moskovits Pál, a BG Finance Zrt. vezérigazgatója.

Szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita
E-mail cím: szaldo@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet