2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Milyen esélye van ma egy friss diplomás pályakezdőnek?

Adás: csütörtök 9.10

2012. május 23., szerda 15:15, frissítve: szerda 17:12

Adás:
2012. május 24., csütörtök 9.10

A fiatalok munkanélküliségi rátája világszerte kiugróan magas marad az idén is, és az adatok javulására 2016-ig nem nagyon lehet számítani – ez áll a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet legfrissebb jelentésében. Mindeközben az Európai Bizottság egy olyan kísérleti programot indított, amelynek célja fiatal uniós álláskeresők munkához juttatása egy másik tagállamban. Milyen esélye van ma egy friss diplomás pályakezdőnek, ha itthon szeretne elhelyezkedni? Mennyit ér a bölcsész-, a jogász-, az informatikus- vagy a művészdiploma, és tartják-e a reális bérszintet a munkáltatók? Ön tisztában van vele, mennyit ér a tudása? Hajlandó lenne kevesebbért is dolgozni?

Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) az idén Magyarországnak ítélte a közlekedésbiztonsági teljesítményt értékelő PIN-díjat. A tennivalóknak azonban még nincs vége: a jövőben több mint 11 milliárd forintból valósíthat meg közlekedésbiztonsági fejlesztéseket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az általa üzemeltetett utakon 2014 végéig. A tárgyi (forgalomtechnikai) feltételek mellett mivel lehetne még előmozdítani a biztonságosabb közlekedést? Gyerekkorban sem árt már elkezdeni az erre való nevelést? A KRESZ-szabályok szigorításának és az ellenőrzés fokozásának mekkora jelentősége lehet e téren?

Új drosztrendszert, magasabb tarifákat és kevesebb hiénát! Bár sok dologban nagy az egyetértés, a taxipiac újraszabályozása elakadt. A Budapesti Közlekedési Központ a folyamatos egyeztetésekre hivatkozva nem érti, miért elégedetlenek a taxisok, akik úgy vélik, az új előírásoknak a 6000 budapesti sofőr legfeljebb 10 százaléka tudna csak megfelelni. Hogy kifejezzék nemtetszésüket, május 28-ra demonstrációt szerveznek az '56-osok terére. Stúdiónk vendége Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. 

Véres futópadot, kalodát, szájfeszítőt és szteroidfecskendőket is lefoglaltak a rendőrök, amikor a napokban kommandósok segítségével rajtaütöttek egy profi kutyaviadal szervezőin. Három férfit őrizetbe vettek, ám azóta kiengedték őket annak dacára, hogy a kutyákat láncra verve sötét pincében tartották, éheztették, és csaknem halálba küldték. Kellő szigorral lép-e fel az állatvédelmi törvény a hasonló kegyetlenkedések elkövetőivel szemben? A szervezők mellett a fogadókig vajon elér-e a hatóságok keze? Ön szerint mi visz rá egy embert az állatkínzásra?

Műsorvezető: Póka Zalán
Szerkesztő: Németh Szilvia
Telefonszám: +36-1-81-48-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet