2018. január 23.,
kedd, Zelma, Rajmund napja

Különös helyzetben van Budapest

Műsorajánló

2011. november 4., péntek 19:05, frissítve: szerda 12:53

Adás:
2011. november 4. péntek 19.05
2011. november 4. péntek 23.05

Vannak országok, régiók és vidékek, híres városok és kisebb települések, amelyeket valaminő különleges, fontos, egyéni kulturális vagy természeti érték, látnivaló tett messzi földön híressé, kedvelt és látogatott úti céllá. Mi, magyarok is olyan helyekre szeretünk elutazni, és ott elkölteni – a nehezen megkeresett és keservesen átváltott pénzünket –, ahol valami szépet látunk, finom dolgot kapunk érte, kellemes élményben részesülünk cserébe. Az ilyen helyek és az ott élők szerencsésnek mondhatják magukat, mert szépen megélnek a vendégek által – a szolgáltatások fejében – elköltött pénzből. Gyógy- és termálvízforrásaink és -fürdőink, ezek a régi, tradicionális, kulturális, gyógyászati, rekreációs és ki tudja még hányféle pozitív tulajdonsággal bíró természeti attrakciónk az ország minden részén, beleértve a fővárost is, mágnesként vonzzák a hazai és külföldi vendégeket.

Különös helyzetben van Budapest, hiszen aligha létezik még egy olyan nagyváros a világon, amelyikben annyi gyógy- és természetes termálfürdő lenne, mint itt, a Duna két partján. Budapest fürdőváros – hangzik még most is ismerősen a sok évtizedes szlogen, azonban mintha egy ideje az ország más részeiben található fürdőhelyek, városok jobban kiérdemelnék ezt a rangot. Aki régi fürdőkedvelő, és ismeri a legutóbbi néhány – húsz, tíz, öt vagy két év – sajnos egyre inkább negatív fejleményeit, lassan azt is megkérdőjelezheti, hogy fürdőváros-e még Budapest. Ennek a kérdésnek a megválaszolására kértem meg a Kettesben mai beszélgetésének vendégét, dr. Kiss Ferencet, aki fürdőmunkásként kezdte a szakmai a pályáját, és mérnök-doktori diplomát szerezvén igazgatói beosztásból is ismeri a fővárosi fürdőhelyzet betegségeit, ellentmondásait.

Szerkesztő-műsorvezető: Ludwig Emil
Telefonszám: +36-1-8148-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kettesben@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

1

Lánchíd Rádió

Bérmentés mentős módra

2

Lánchíd Rádió

Büntetés vagy pénzhiány?

3

Lánchíd Rádió

Figyelemelterelés

4

Lánchíd Rádió

Szerelmi szál

5

Lánchíd Rádió

Tüntetés 2.0

6

Lánchíd Rádió

Csak a saját tábor számít?

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

  • Magyar Nemzet