2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Kordonerdő a belvárosban

Adás: hétfő 9.10

2012. június 22., péntek 13:51

Adás:
2012. június 25., hétfő 9.10

Kordonnal vették körül a belváros egyik legnépszerűbb látványosságát, a Szent István-bazilikát. A közelében üzemelő bárok vendégei és az utcán szórakozó fiatalok ugyanis rendszeresen szemetelnek, de nem ritka, hogy reggelenként ürülék vagy hányás csúfítja a bazilika környékét. Ön mit gondol, jó megoldás a kordon? Mit lehetne tenni, hogy az épület környékén fenntartsák a rendet? 9 órától erről beszélgetünk a Kalauzban.

A MÁV-Start Zrt. közvélemény-kutatást tartott, amelyből kiderült, hogy egyre többen szeretnék kerékpárjukat is magukkal vinni, amikor vonattal utaznak. Tavaly több mint 300 ezer kerékpárjegyet váltottak az utasok. A cég nyári akcióval is készül a biciklisek számára. Fél 10-től ez is szóba kerül a Kalauzban. Ön szokott kerékpározni? Ha utazik, magával viszi a bringát?

Interaktív városnézés Fehérváron, a Pannon Csillagda Bakonybélben, a pápai Esterházy-kastély, vagy éppen Tatán a Várkertfürdő mind célpontjai lehetnek nyári utazásainknak. A Kalauzban 10 órától ezekhez a látványosságokhoz próbálunk kedvet csinálni. Ön járt már valamelyik helyszínen?

Dolgoznak a rabok a börtönökben. Tizenkét hazai cég foglalkoztat elítélteket, egy kormányrendelet pedig előírja, hogy a költségvetési intézmények egy része először ezektől a cégektől kérjen ajánlatot egy feladat elvégzésére. A Kalauzban erről is beszélgetünk 11 órától. Miért jó, ha dolgoznak a rabok? Mire fordítják a bevételt?

Műsorvezető: Németh Szilvia
Szerkesztő: Póka Zalán
Telefonszám: +36-1-81-48-755

SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság