2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Kebel- és potencianövelő szerek áradatát kínálják

Adás: kedd 9.10

2012. augusztus 17., péntek 13:37, frissítve: péntek 18:58

Adás:
2012. augusztus 21., kedd 9.10

Szerkesztő-műsorvezető: Póka Zalán


Társasházak pácban. A Polgárdiban felépült 64 lakásos társasházban 24 lakást még nem tudtak értékesíteni, emiatt csődbe ment az építő cég, az üres lakások után pedig senki sem fizeti a közös költséget, így a benne foglalt fűtésdíjat sem. Így bár a többi lakó rendesen fizet, ám mégis kikapcsolhatják a gázt, mert közös fűtési rendszeren van a ház. Van-e megoldás e helyzetre? Mennyire gyakori, hogy óriási tartozásokat halmoznak fel az új építésű társasházak, többek között azért, mert nem tudták értékesíteni a lakásokat? Elkerülhetők-e ezek a helyzetek, ha körültekintőbbek vagyunk lakásvásárlásnál? Melyek a leggyakoribb okok a társasházi tartozások felhalmozásában?

Sokba kerül a gyógyszerek mellékhatásainak kezelése. Magyarországon évente 1000-1200 esetben jelzik, főként a háziorvosok, a gyógyszerek mellékhatásait. A Kalauz 16-án foglalkozott a témával, ezt visszük tovább: a gyógyszergyártókat is megkérdezzük, változtatnak-e a készítményeiken, ha túl sok a bejelentés a mellékhatások miatt.

Házaló ügynökök kínálnak kedvezményes áron gyakorta olyan készülékeket, használati tárgyakat, amelyekre valójában semmi szükségünk. Az idős emberek sokkal könnyebben meggyőzhetők, amit sokszor az ügynökök túlzottan ki is használnak. Hol vannak a határai a jogszerű, valamint az etikus kereskedelemnek? Mit tehetnek az idős emberek gyermekei, hogy meggondolatlan üzletekbe ne ugorjanak bele a 70-80-90 éves szülők? Mit tehetünk mi magunk, hogy ne dőljünk be a nagyon előnyösnek tűnő üzleteknek?

Fogyasztó-, kebel- és potencianövelő szerek áradatát kínálják netes oldalak, és van választék a gyógyszertárakban is e táplálékkiegészítőkből. De vajon mit tartalmaznak e készítmények és mennyire biztonságos az alkalmazásuk? Milyen előírások szerint kerülhetnek forgalomba e csodaszerek és hol kaphat garanciát a vásárló arra, hogy ha nem is éri el a vágyott hatást, de legalább nem tesz kárt a saját egészségében, ha fogyasztja e készítményeket?

Telefonszám: +36-1-81-48-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet