2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

IV. felvonás

Adás: szerda 9.10

2012. május 29., kedd 16:32

Adás:
2012. május 30., szerda 9.10

Társadalmi konzultáció, IV. felvonás. Az alaptörvénnyel, a szociális kérdésekkel kapcsolatos egyeztetés, valamint a nyugdíjasokkal folytatott konzultáció után most a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben kéri ki csaknem 8 millió ember véleményét a kormány. A kérdőíveket kedden kezdték postázni. Magyarországon ma csaknem 3,7 millió ember dolgozik, miközben a gazdaság megfelelő működéséhez 5 millió munkavállalóra lenne szükség. Kell-e további minimálbér-emelés? Hogyan segítsük a fiatalok elhelyezkedését? Milyen további eszközökkel támogassuk a munkahelyteremtést? Ön kitölti a 16 pontos kérdőívet?

100 megkérdezett fiatalból 70 naponta cigarettázik, ők havonta átlagosan 6400 forintot költenek dohánytermékekre, a rávalót pedig általában a szüleiktől kapják, akik szintén rendszeresen füstölnek. Egy friss felmérés szerint 18 év alatt sem nehéz a boltban cigit venni, sőt van olyan oktatási intézmény is, ahol külön dohányzószünetben hódolhatnak káros szenvedélyüknek a fiatalok. Január óta a kormány ádáz küzdelmet vív a cigarettázás ellen, az aluljárók és a buszmegállók után áprilistól a zárt helyiségekben is tilos rágyújtani. Érzékelhető-e már a szigorítás jótékony hatása? Ön mit tapasztal?

Június 1–2., Kárpát-medencei Borászok 7. Találkozója a Budatétényi Rozáriumban. Fellép többek között a Makám, Ferenczi György és a Rackajam, sor kerül egy rendhagyó prímástalálkozóra, de lesz baristabemutató és játékokkal egybekötött borkóstolás is.

A nagy érdeklődésre való tekintettel két héttel meg kellett hosszabbítania a Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságnak az Életúton önéletírói pályázat beküldési határidejét. A felhívásra több ezer nagyszülő és unoka mozdult meg, hogy közös munkálkodás révén elevenítsenek meg letűnt történelmi korokat a 60 év feletti pályázók életútján keresztül. Ott jártunk az eredményhirdetésen.

Szerkesztő: Németh Szilvia
Műsorvezető: Nagy Katalin
Telefonszám: +36-1-81-48-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet