2018. január 23.,
kedd, Zelma, Rajmund napja

Hogy élik meg a ezt nők?

Adás: csütörtök 9.10

2012. augusztus 8., szerda 15:42, frissítve: szerda 16:00

Adás:
2012. augusztus 9., csütörtök 9.10

Korunk rohanó életmódja sokféle betegség kialakulásáért felelős, de különösen igaz ez az emésztőrendszeri problémákra. A folyamatos stressz, a kapkodó evés, az elégtelen testmozgás, mindez már önmagában is megnehezíti az emésztési folyamatot. Ezek fényében nem meglepő, hogy egyre elterjedtebbek a különböző vastagbél-megbetegségek. Ilyen betegség például a fekélyes vastagbél gyulladás vagy a Crohn – betegség is. Magyarországon mintegy 15-17 ezer ember szenved a bélbetegségek ezen típusának egyikétől. Egy másik felmérés számadatai szerint a lakosság körülbelül 40 százalékát érinti a refluxbetegség. Ön odafigyel arra, hogy mikor és mennyit eszik? Anyagi lehetőségeinken múlik, hogy helyesen táplálkozzunk, egészséges ételeket együnk vagy az egész odafigyelés kérdése? Az Ön környezetében hány embernek van valamilyen emésztőrendszeri betegsége? Valóban többen vannak és egyre fiatalabbak a panaszosok, vagy csak többet beszélünk a problémáról?

Kézműves foglalkozások, sportversenyek, kirándulások. Ilyen programokkal töltöttek el egy hetet a Balatonfenyvesre érkező gyerekek, akik a vízi és egyéb változatos elfoglaltságoknak is nagyon örültek, de annak még jobban, hogy ezt az időt régen látott testvérükkel tölthették. Immáron 13-dik alkalommal rendezte meg a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület a Testvértábort, ahol állami gondozásba vett, de különböző településeken élő vér szerinti testvérek nyaralhattak együtt. Év közben hogy tudják tartani a kapcsolatot egymással? Milyen gyakran láthatják a húgukat, bátyjukat? Ezen nyári táboron kívül milyen alkalmakkor nyílik lehetőség arra, hogy egy kis időt eltöltsenek az egymástól elválasztott testvérek? Az együtt töltött egy hétből milyen emlékeket, érzéseket raktároznak el, ami erőt adhat nekik a szürke mindennapok elviseléséhez?

A nő életének egyik legizgalmasabb időszaka, amikor kisbabát vár. A nagy öröm közepette azonban sok dolgot el kell intéznie a kismamának, hogy minden zavartalan legyen, mire a gyermek megérkezik. Többek között át kell adnia az addig végzett munkafeladatait egy kollégának, és fel kell készülnie arra, hogy a következő hónapokban az addigi pörgő életvitelét felváltja az otthonülés. Hogy élik meg a nők ezt a kilenc hónapot? És miként tudunk mi kollégaként, férjként, édesanyaként, barátként segíteni nekik, hogy zökkenőmentes, mintegy észrevétlen legyen a változás?

Szerkesztő: Back Réka

Műsorvezető: Németh Szilvia
Telefonszám: +36-1-81-48-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

1

Lánchíd Rádió

Bérmentés mentős módra

2

Lánchíd Rádió

Büntetés vagy pénzhiány?

3

Lánchíd Rádió

Figyelemelterelés

4

Lánchíd Rádió

Szerelmi szál

5

Lánchíd Rádió

Tüntetés 2.0

6

Lánchíd Rádió

Csak a saját tábor számít?

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

  • Magyar Nemzet