2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Hangoskodás, zsivaj, rendetlenség, piszok

Adás: csütörtök 9.10

2012. július 11., szerda 16:06, frissítve: szerda 16:42

Adás:
2012. július 12., csütörtök 9.10

A Nagykörút közlekedési lámpái február óta a villamoshoz igazodnak, így az autósoknak többször kell megállniuk. A villamos menetideje 2-3 perccel csökkent a változtatás miatt, de mennyivel növekedett a kocsiban ülőké? Az éveken át jól működő zöldhullám megszűnt az intézkedés miatt? Mi mindent kell figyelembe venni a szakembereknek, mikor az utak lámpáit beállítják? Ki, mi élvezzen előnyt ön szerint, a tömegközlekedés, a személyautó, a kerékpáros vagy a gyalogos? Milyen útszakaszokon kellene újragondolni ön szerint a lámpák beállítását?

Hangoskodás, zsivaj, rendetlenség, piszok. Sokunknak ezen jelzők jutnak eszünkbe, ha lomtalanításról van szó. Pedig a lomizásból meg is lehet élni, jobban mintha a segélyből kellene eltartani a családot. Éppen ezért indítottak el egy többnapos használtcikk-gyűjtő és használtcikk-kereskedő tanfolyamot Pápán, amelyet negyvenkilencen sikeresen el is végeztek. Vajon kinek és miért éri meg, hogy törvényes keretek közé szorítsák a használt, eldobott cikkek begyűjtését és újraértékesítését? Mit tanultak a résztvevők ezen a képzésen? Nagy volt az érdeklődés?

Itt a nyár, a diákoknak a szünidő. Végre lehet menni focizni, görkorcsolyázni, biciklizni vagy strandra labdázni. De vajon kihasználják-e a lehetőséget a gyerkőcök, hogy rúgják a bőrt vagy a számítógép előtt görnyednek? Hány éves korban kezdik és mennyi időt töltenek számítógépes játékokkal a fiatalok? Mik a legnépszerűbb programok? Hogyan változnak a szabadidős tevékenységek generációról generációra? Káros lehet-e a túlzott internethasználat, és ezen belül okozhatnak-e függőséget az online játékok? Átok vagy áldás az online szerepjátékok használata? A hétköznapi tevékenységek online felületre kerülésével romlanak-e a személyes kapcsolatok és az egyéni teljesítmények az iskolában? A szülő vagy a tanár feladata, hogy a gyermek tartalmas programokkal töltse ki a szabadidejét és a számítógépezés mellett menjen focizni és találkozzon a barátaival?

A Gyulaffy László Hagyományőrző Lovasbandérium – Csobánc Váráért Közhasznú alapítvány 2012. július 13-14-15-én rendezi meg a Gyulaffy-napok Csobáncért című hagyományőrző programját, immáron kilencedik alkalommal.

Szerkesztő: Back Réka
Műsorvezető: Póka Zalán

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet