2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Fővárosunk a filmesek kedvenc helyszínévé vált

Adás: hétfő 9.10

2012. május 11., péntek 13:55

Adás:
2012. május 14. hétfő 9.10

A Kossuth Kiadó meghirdette Könyvcsere akcióját. Ha valaki otthon a könyvespolcán olyan könyvet talál, amit már többször olvasott, azt vigye vissza a Kossuth Kiadó könyvesboltjaiba, ahol cserében jelentős kedvezményekhez juthat. Hasonló kezdeményezés volt a KÖKI Terminálnál a Nyitott Könyvespont akció. 9 órától a Kalauzban ezekről, az olvasást népszerűsítő akciókról beszélgetünk. Ön jó ötletnek tartja ezeket?

Pénteken a Vasúttörténeti Parkban adták át a 100 éves, Teakfa Orient Expressz felújított étkezőkocsiját. Közben jelen korunkban arról döntött a MÁV, hogy megszünteti az étkezőkocsik közlekedtetését. A Kalauzban fél 10-től ezek is szóba kerülnek majd. Ön járt már a Vasúttörténeti Parkban? Mit szól az étkezőkocsikat érintő változásokhoz?

A Nemzetgazdasági Minisztérium Családbarát Magyarországért Munkacsoport közzétette az Új baby boom, a középosztály gyermekvállasi forradalma című tervezetét, amelyet a gyermekvállalást gátló tényezők feloldására dogoztak ki. 10 órától a tervezetről beszélgetünk a Kalauzban. Ön szerint mi a kulcsa annak, hogy a tervezett gyermekek meg is szülessenek Magyarországon?

Az elmúlt években Magyarország és Budapest a filmesek egyik kedvenc forgatási helyszínévé vált. De ilyen szempontból vajon miért népszerű az ország? Mit jelent a városnak ez a lehetőség? Az itt élők izgalmasnak tartják a világsztárok jelenlétét, vagy inkább idegeskednek a lezárások miatti dugókban? 11 órától erről beszélgetünk a Kalauzban.

SMS-szám: 06-30-749-6720
műsorvezető: Németh Szilvia
szerkesztő: Póka Zalán

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

A készülő harang olyan, mint egy matrjoskababa

Ahol tojásból, cukorból, mosott agyagból és emberi hajból készül a köpeny – az ország egyetlen öntödéjében jártunk.

  • Magyar Nemzet