2018. február 24.,
szombat, Mátyás napja

Ez is a maffia kezében van?

Adás: hétfő 9.10

2012. augusztus 12., vasárnap 09:50, frissítve: péntek 18:50

Adás:
2012. augusztus 13., hétfő 9.10

Több mint egymilliárd forintos kárt okoztak eddig a kábeltolvajok a BKV-nak. A közlekedési társaság a MÁV-val és a Magyar Telekommal összefogva igyekszik felvenni a harcot a bűnözőkkel szemben: festékanyaggal vonják be a felsővezetékeket, éjjelente növelik a kémjáratokat, és a jövőben több szakaszon üzemeltetnek riasztórendszert. Igaz, hogy a maffia kezében van a színesfém-biznisz, és főként távol-keleti megrendelőknek szállítanak? Megoldást jelenthet-e, ha államosítják a felvásárlást, és csak olyan fémtárgyat vennének át, aminek nem változtatták meg az állagát?

Koccintás 2012 – idén is kerestetik az ország legnépszerűbb borvidéki települése. A címmel ott büszkélkedhetnek majd egy éven át, ahol egy adott pillanatban a legtöbben koccintanak a hazai borok tiszteletére. A szervezők célja társadalmi összefogás megteremtése a magyar bor és borászat népszerűsítése érdekében. Önnek melyik a kedvenc borvidéki települése?

Július 1-jén lépett életbe a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény. A jogszabály viszont csak a végrehajtási rendeletekkel együtt lesz értelmezhető, ám ezekre még várni kell – hívja fel a figyelmet Hungarikum Szövetség elnöke. Birinyi József szerint egyelőre az is gondot jelent, hogy a törvény automatikusan hungarikumnak nyilvánítaná az uniós védettséggel rendelkező termékeket, amelyekkel szemben azonban teljesen mások az elvárások. A Vidékfejlesztési Minisztérium illetékesei szerint azonban minden menetrend szerint halad: már megkezdték a nemzeti értéktárba kerülő hungarikumokat kiválasztó bizottság felállítását, a jogszabályalkotó munka pedig jelenleg is zajlik. A hungarikumok gyűjteményének a törvény hatálybalépésétől számított egy éven belül, vagyis jövő júliusra kell elkészülnie.

Sor-, iker-, családi és legfeljebb négylakásos társasházak lakói figyelem! Kazáncsere-pályázatot hirdetett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb 850 ezer forint lakásonként, ám ha megújuló energiát hasznosító berendezést vásárolna, a segítség akár a másfél millió forintot is elérheti. Napkollektor, hőszivattyú, kondenzációs kazán – önt is foglalkoztatja a fűtés-korszerűsítés?

Szerkesztő: Németh Szilvia
Műsorvezető: Póka Zalán
Telefonszám: 1/81-48-755
Sms-szám: 30/749-6720
E-cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

3

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

4

Lánchíd Rádió

Menekülő útvonal

5

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

6

Lánchíd Rádió

Elkennék

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

  • Magyar Nemzet