2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Cipőfűző, pitypang, fülemüle?

Adás: kedd 9.10

2012. június 4., hétfő 12:47, frissítve: hétfő 21:26

Adás:
2012. június 5. kedd 9.10

Milyen szerepe van a műszaki értelmiségnek a jövő alakulásában? Mit tudnak a magyar mérnökök? Hogyan lehet a multinacionális cégek mellett a magyar mérnökök tudásából valóban nemzeti haszon? A hazai mérnöktársadalom immáron legnagyobb rendezvénye a Magyar műszaki értelmiség napja. Melyek az idei év legfontosabb kérdései?

Cipőfűző, pitypang, fülemüle? Ön szerint melyik a legszínesebb magyar szó? Miért fontos, hogy az újabb és újabb generációk is fontosnak érezzék anyanyelvünk ápolását? Hogyan őrizhetjük nyelvünk felbecsülhetetlen értékeit? A Fővárosi Beszédjavító Intézet és a Színes Város Csoport pályázatot hirdet nyelvbarátoknak, hogy találják meg a „legszínesebb magyar szót 2012-ben”.

Miért érdemes ma is megtanulni a hagyományos népi építőmesteri technológiákat? A Falufejlesztési Társaság és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázatot hirdetett a népi építészet iránt érdeklődő középiskolások, főiskolások és egyetemisták számára. Milyen pályaművekkel jelentkeztek az építészet iránt érdeklődő fiatalok? A múlt megóvása vagy a jövő technológiáinak megtalálása a cél?

Háló, spray, oltás vagy irtás? Van-e biztos recept a szúnyogcsípések vagy a kullancsok ellen? Ön milyen készítményeket használ? Az egészségügyi kártevőknek minősülő szúnyogok távol tartására alkalmas készítmények szúnyogriasztó, kullancsriasztó szerek Magyarországon csak az Országos Tisztiorvosi Hivatal engedélyével forgalmazhatók, mégis kaphatóak engedély nélküli készítmények a piacon? Miért lehetnek károsak ezek? Lehet-e központilag védekezni a fertőző kullancsok ellen, és miért szaporodnak el ezek egyre inkább?

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet