2018. február 24.,
szombat, Mátyás napja

Bizottság a zsebszerződések ellen

Adás: csütörtök 12.30 és 18.30

2012. július 11., szerda 16:06, frissítve: csütörtök 20:30

Adás:
2012. július 12., csütörtök 12.30
2012. július 12., csütörtök 18.30

Öt minisztérium szakértői üléseznek tavasz óta, hogy kitalálják a törvényeinket megszegő, termőföldre áhítozó külföldiek kiakolbólítását. Így lehet a leghatékonyabban érvényteleníteni a több mint egy évtizede zajló illegális folyamatokat állítják azok akik a nyugati határnál, rálátnak a folyamatokra, és akár 1 millió hektár termőföldet is érintettnek gondolnak.

A szocialisták agrárszakértője, Gőgös Zoltán viszont bolhából való elefántgyártásnak tartja már magát a bizottságot is, mondván, jó ha 10 ezer hektárt művelnek nálunk, általa egyébként tisztességes külhoni gazdáknak nevezett személyek. Az ember elgondolkodik: vajon hány hektárt művelnek Ausztriában – hasonló jogi alapon – magyar gazdák? De ennél is fontosabb kérdés, hogy tudunk-e érvényt szerezni saját törvényeinknek a saját hazánkban? Konkrétabban: hol tart a zsebszerződések felszámolására létrejött bizottság?

A stúdióban: dr. Szabó Balázs a Vidékfejlesztési minisztérium által az Operatív, Zsebszerződések elleni bizottságba delegált főosztályvezető.

Szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita
E-mail cím: kulissza@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

3

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

4

Lánchíd Rádió

Menekülő útvonal

5

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

6

Lánchíd Rádió

Elkennék

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

  • Magyar Nemzet