2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

Az év madara

Adás: péntek 9.10

2012. április 26., csütörtök 18:42

Adás:
2012. április 27., péntek 9.10

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szavazásra buzdít, hogy kiderüljön, melyik legyen az év madara 2013-ban. A fülesbagoly, a fürj és a gyurgyalag verseng a címért. Vajon mennyire ismerjük a hazai madárállományt? Tudjuk-e, hogy közülük mely fajok védettek?  És tisztában vagyunk-e azzal, hogy a fokozottan védett ragadozómadarak – mint például a parlagi sas – pusztítása komoly bűncselekménynek számít?

A világ társadalmi fejlődéséhez és haladásához meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotókat és művészeket ünnepeljük pénteken. Tisztelgünk az emberi tudás, képzelőerő és kreativitás előtt. Ahogy Madách művében Ádám a küzdést, a tudás erejét és a hitet szegezte szembe Lucifer kétkedésével, úgy a friss generáció találékonyságával, törekvő akaratával alkothat új jövőképet. A Kalauz is köszönti a szellemi tulajdon világnapjának díjazottjait.

Jóval olcsóbban juthatnak hitelhez a román családok, mint a magyarok. A pénzintézetek fele akkora kamatért  kínálja a személyi hiteleket szomszédunknál, mint hazánkban. Vajon mi lehet a különbség oka? Hogyan vélekedik a román üzletember és a magyar közgazdász?

Tíz éve még több mint kétezer köztéri kék kút üzemelt csak a főváros területén. Ezekből idén már csak 300 marad. Pedig a turisták, a sétálgató városlakók és kismamák számára fontos lenne, hogy szomjukat olthassák, vagy épp kezet moshassanak. Mert a víz az élet és az egészség. Épp ezért szervezett HAPPY-hetet az iskolákban a Táplálkozástudományi Intézet. Csengő figyelmeztetett a vízivásra, vízbárok várták a diákokat, a termekben pedig bármikor lehetett tölteni a vízzel teli kancsókból. A részletekről kérdezzük a szervezőket.

Szerkesztő: Petz Margó
Műsorvezető: Kovács Anita
Telefonszám: +36-1-81-48-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet