2018. február 21.,
szerda, Eleonóra napja

„Aki ad, az nyer” – Szaldó, kedd 13.05

2014. július 14., hétfő 20:30, frissítve: hétfő 21:15

Adás:
2014. július 15., kedd 13.05
2014. július 15., kedd 22.05

Szerkesztő: Kovács Anita

Második csapás

A tavaszi, brutálisnak mondható 1 milliárd forintot meghaladó bírság után most újabb, ezúttal 72 millió forintnyi büntetést kaptak pénzügyi szervezetek, azaz bankok és takarékszövetkezetek ugyanazért. A MNB ugyanis azt tapasztalja, hogy a pénzintézetek az ügyfeleikre kiszabott díjakat és költségeket továbbra is túlszámlázzák. A büntetések mellett ezúttal is vissza kell fizetniük az érintett pénzügyi szervezeteknek a jogtalanul felszámított összegeket a számlatulajdonosoknak. Vajon hányszor kell büntetni, hogy kialakuljon a korrekt számlázás? A telefonnál Binder István, az MNB kommunikációs osztályának vezetője.

„Aki ad, az nyer”

Azt mindenki tudja, hogy a jól informáltság és a kellő szinten ápolt kapcsolatok jót tesznek az üzletnek, de az kevésbé ismert, hogy ez nemcsak titkos, hanem nagyon is nyílt keretek között is művelhető. Márpedig egy amerikai üzleti filozófia, a Business Network International (BNI) éppen ezen alapul. Magyarországon jelenleg már 600 cég működik együtt a kapcsolati tőke és a tagok közötti jutalékmentes üzleti ajánlatokra építve működésének bizonyos részét. Az ezen az üzleti filozófián alapuló bevételük tavaly elérte a 12 milliárd forintot. Aki benne van, hajlamos varázslatnak tekinteni ezt az együttműködést. Mit nyernek tehát azok, akik csak úgy adnak? A telefonnál Ferling József, a BNI sajtókapcsolati vezetője.

BRICS Bank

Egy új pénzügyi alap szerveződik ezekben a napokban, amely Brazília, a Dél-afrikai Köztársaság, India, Kína és Oroszország, tehát a legjelentősebb feltörekvő országok, rövid és hosszabb távú pénzügyi igényeit elégíti ki. A tervek szerint már 2016-tól lehet is a kasszához fáradni, azaz kölcsönt felvenni. Vajon érdemes-e Magyarországnak mint feltörekvő országnak taggá válni az új szerveződésben? A telefonnál Pál Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pénzügyi tanszékének oktatója.

Legolvasottabb cikkek

1

Lánchíd Rádió

Üres

2

Lánchíd Rádió

Célszemély - Harcos amazon

3

Lánchíd Rádió

Szabad gondolat

4

Lánchíd Rádió

Elkennék

5

Lánchíd Rádió

Félelmek

6

Lánchíd Rádió

Menekülő útvonal

Újabb fideszes ukáz: Büszke hangulat uralkodjon!

Megkapták a következő kommunikációs sorvezetőt a kormánypárti képviselők.

  • Magyar Nemzet