2018. február 25.,
vasárnap, Géza napja

-3°

A magyar rendőrök teljesítettek a legjobban

Adás: szerda 9.10

2012. április 24., kedd 16:59

Adás:
2012. április 25., szerda 9.10

A cukorbetegek együttműködési hajlandóságának ösztönzése érdekében. Júliustól megvonnák a drágább, úgynevezett analóg inzulinkezelés lehetőségét azoktól a betegektől, akiknek a vércukorszintje egy éven belül kétszer magasabb az elvárhatónál. A súlyos cukorbetegekre és a 18 év alattiakra nem vonatkozik a szigorítás, csak azokra, akik bár meg tudnák akadályozni az értékek romlását, nem tesznek meg mindent az egészségükért. Megfelelő étrenddel, helyes életvitellel tényleg kordában tartható a szénhidrát-anyagcsere?

Németországban már több mint tíz éve, nálunk idén először rendezik meg a lányok napját. A szervezők a csütörtöki programokkal a nem tipikusan női szakmákra szeretnék ráirányítani a középiskolás pályaválasztók figyelmét, hisz az  ma már idejétmúlt felfogás, hogy csak férfiak jelentkezhetnek mérnöknek vagy informatikusnak. Mivel lehetne előmozdítani, hogy a jelenlegi 21 százaléknál nagyobb arányban vegyenek részt a nők a műszaki tudományos életben?

A Nemzetközi Rendőrszervezet kezdeményezésére hét ország 17 közlekedési rendőrökből álló csapata mérte össze tudását nemrég Szlovéniában. Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló megmérettetésen a magyar rendőrök teljesítettek a legjobban. A stúdióban Garamvölgyi Lászlót, az ORFK szóvivőjét kérdezzük a verseny részleteiről, és arról, hogy népszerű-e a mai fiatalság körében a rendőri hivatás.

Nem csak a húszéveseké a világ! Kőbánya polgármesterének kezdeményezésére minden kedden és csütörtökön nordic walkingozni hívják a kerület nyugdíjasait. A sporteszközt és az edzőt az önkormányzat biztosítja, a résztvevőknek csak a kényelmes öltözékről és tornacipőről kell gondoskodniuk. A hétvégén a Millenáris Parkban rendezik meg a nemzedékek napját, ahol további idősbarát önkormányzatok és civil szervezetek is bemutatkoznak. A cél közös: felhívni a figyelmet arra, hogy az idősebb nemzedék tagjai hasznos részei a társadalomnak, és tenni azért, hogy ők is így érezzék.

Szerkesztő: Németh Szilvia

Műsorvezető: Back Réka
Telefonszám: +36-1-81-48-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

Legolvasottabb cikkek

2

Lánchíd Rádió

Magyar, józan, tiszta...

3

Lánchíd Rádió

Korrupciós lista

4

Lánchíd Rádió

Főzés előtt már ebédeltek

5

Lánchíd Rádió

Államadósság

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket. Azóta változott a róluk alkotott kép.

  • Magyar Nemzet