2018. május 22.,
kedd, Júlia, Rita napja

°

Ügyvéd a parlamentben?

2018. február 12., hétfő 11:12, frissítve: hétfő 16:47

Siófokon, az MSZP–Párbeszéd színeiben méretteti meg magát április 8-án az országgyűlési választáson Magyar György ügyvéd. – Ha több ellenzéki jelölt indul az egyéni körzetekben, az az adott helyen a Fidesz győzelméhez vezet – jelentette ki a Lánchíd Rádióban. Elmondta: helyi civilek kérték, hogy képviselje Siófok érdekeit országos szinten. Jogászként és leendő parlamenti képviselőként négy fontos törvény megalkotását tartja jövőbeni feladatnak. Ezek között van egy tisztességes választójogi rendszer kialakítása, a pártfinanszírozás átalakítása, az alapvető intézmények függetlenségének visszaadása. Hozzátette: működőképes demokráciára és a jogállam újraélesztésére van szükség. Csákány Róbert interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Magyar Nemzet

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Magyar Nemzet

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Magyar Nemzet

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.