2018. május 22.,
kedd, Júlia, Rita napja

°

Pécsi buszok

2018. február 13., kedd 09:53, frissítve: kedd 10:28

Egymilliárdos korrupció gyanúja merült fel Pécsett a városi buszok beszerzésével kapcsolatban – mondta a Lánchíd Rádióban a Magyar Nemzet és a Szabadpecs.hu újságírója. Babos Attila összefoglalója szerint egy kis, üzleti és baráti kapcsolatban álló befolyásos kör lobbijának köszönhetően a közpénzből és hitelből tervezett pécsi buszbeszerzésre a szükségesnél jóval több pénzt fizetett ki a helyi közlekedési cég, a Tüke Busz. Az újságíró információi szerint azt is megszervezték, hogy a valós, tényleges költségeken felüli részhez hogyan juthatnak hozzá problémamentesen. Az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított nyomozást – tette hozzá Babos Attila. Az újságírót Balla Györgyi kérdezte.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Magyar Nemzet

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Magyar Nemzet

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Magyar Nemzet

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.