2018. március 21.,
szerda, Benedek napja

Párhuzamos valóság

2018. március 7., szerda 13:47, frissítve: szerda 17:55

Más valóságban él Orbán Viktor, másban Matolcsy György. Az emberek pedig a valóságban – mondta rádiónkban Bodnár Zoltán, egyetemi docens. A Jegybank volt alelnöke arra reagált, hogy tegnap a Kereskedelmi és Iparkamara ülésén Matolcsy György szárnyaló gazdaságról beszélt. Szerinte 2030-ra Magyarország fejlettségi szintje eléri az uniós átlagot, 2050-re pedig az akkori osztrák fejlettségi szintet. Bodnár Zoltán Orbán Viktor bevándorláspolitikáját már betegesnek tartja. A kormányfő ugyanis az iparkamara ülésén is ezzel a témával állt elő. A jegybank volt elnöke rámutatott: senki nem akar ebben az országban letelepedni. Nagy György András interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Magyar Nemzet

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Magyar Nemzet

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Magyar Nemzet

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.