2018. május 22.,
kedd, Júlia, Rita napja

°

Paks II.

2018. február 13., kedd 09:49, frissítve: kedd 10:23

Független szakértők szerint nem garantálja Paks II. földrengésbiztonságát az elvégzett földtani kutatás. A Paks II. projektcég a közelmúltban 8 milliárd forintot költött erre, hogy bebizonyítsa: bár valóban vannak aktív tektonikus törésvonalak azon a területen, ahová az új paksi blokkokat építenék, ezek a létesítményre nem jelentenek veszélyt. A szakértő szerint ezzel a kutatással több komoly szakmai probléma is van, emiatt pedig egyelőre nem lehet megnyugtató választ adni arra a kérdésre, hogy a területre lehet-e atomerőművet engedélyezni. Ilyen hiba például, hogy a földrengésesély vizsgálatához elavult módszereket használtak – mondta a Lánchíd Rádióban Ferenczi István, az LMP elnökségi tagja. A politikust Balla Györgyi kérdezte.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Magyar Nemzet

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Magyar Nemzet

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Magyar Nemzet

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.