2018. április 21.,
szombat, Konrád napja

°

Kórházi rühfertőzés

2018. január 11., csütörtök 09:40, frissítve: csütörtök 10:39

Az MSZP, az LMP és a Jobbik is a Fidesz-kormányzást hibáztatja a Margit-kórházi rühfertőzésért. A budapesti Szent Margit Kórházban az RTL Klub értesülései szerint október óta rühfertőzéssel küzdenek, amelyet már betegek és dolgozók is elkaptak. Az LMP szerint a fertőzések elszabadulása jelzi a magyar egészségügy borzalmas állapotát, és ezért a Fidesz, illetve a regnáló kormány felelős. Az ellenzéki párt társelnöke elmondta, hogy pártja véleménye szerint az intézmények pénzhiány miatt nem tudják biztosítani még az alapvető higiéniai előírásokat sem. Hadházy Ákos beszélt még a Kövér László által letiltott sajtótájékoztatóról, amit Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel közösen tartott volna. Elmondta, hogy ugyan nem a Fehér Házban, de csütörtökön megtartják a tájékoztatót. A miniszterelnök-jelölti vita, illetve ennek elmaradása kapcsán azt mondta, az LMP jelöltje, Szél Bernadett kész kiállni bármelyik ellenfelével. Verebes Károly interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Magyar Nemzet

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Magyar Nemzet

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Magyar Nemzet

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.