2018. március 21.,
szerda, Benedek napja

Három botrány egyesül

2018. március 9., péntek 09:34, frissítve: péntek 09:43

Áprilisban indul a brókerkárosultak pere. A jogi eljárás szempontjából nincs jelentősége annak, mire költötték el a Quaestor-károsultak pénzét – mondta a Lánchíd Rádióban az érintettek pertársaságát képviselő P and P Tanácsadó Kft. vezetője, reagálva arra a hírre, hogy Tarsoly Csaba és társai papíron hindu tűzmágiára is kifizettek milliókat. Palotás János szerint egyetlen kivétel van: ha az derül ki, hogy olyan szervezetek kaptak pénzt, amelyek feladata a brókercég felügyelete lett volna. A szakember szerint ha az általuk indított eljárásban a bíróság megállapítja a magyar állam felelősségét, akkor az a büntetőügyben egyértelműbbé teszi, milyen helyzetet használhattak ki a 3 pénzügyi vállalkozás vezetői és tulajdonosai. A per kezdeményezői egyébként politikusok meghallgatását is kérték, mert úgy látják hogy például az Állami Számvevőszék vagy épp a Magyar Nemzeti Bank felelőssége is felmerül. Csákány Róbert interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Magyar Nemzet

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Magyar Nemzet

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Magyar Nemzet

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.