2018. március 21.,
szerda, Benedek napja

Főzés előtt már ebédeltek

2018. február 21., szerda 11:08, frissítve: szerda 11:24

Az Elios versenytársai esélyt sem láttak a győzelemre. Egyértelműen az Eliosra szabták a közvilágítási közbeszerzési pályázatokat – hangsúlyozta a Lánchíd Rádióban az ügyet részben feltáró Direkt36 újságírója. Vorák Anita hangsúlyozta: mivel a többi vállalkozás úgy értékelte, hogy a feltételek miatt esélye sincs, ezért a miniszterelnök vejének cége a legtöbb helyen versenytárs nélkül indult. Az oknyomozó portál munkatársa kiemelte: akárcsak a 4-es metrónál, ebben az esetben is az volna a megoldás, ha a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) jelentését nyilvánosságra hozná a kormány. Vorák Anita szerint az OLAF anyagából az is kiderül, hogy az Elios emberei azoknak a pályázatoknak a kidolgozásában is részt vettek, amelyekkel a települések elnyerték az uniós támogatást – ez egyrészt összeférhetetlen, másrészt megkérdőjelezi az egész eljárás tisztességességét. Verebes Károly interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Magyar Nemzet

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Magyar Nemzet

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Magyar Nemzet

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.