2018. március 21.,
szerda, Benedek napja

A Fidesz már bukott el választást

2018. január 10., szerda 10:25, frissítve: szerda 10:43

Nem tudni, kinek használ az ÁSZ-ügy. Nem számít részletes választási programra a Fidesztől Nagy Attila Tibor politológus. A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa ugyanakkor úgy látja, a kormányátalakításról kiszivárgó hírek nem feltétlenül tesznek jót a kabinetnek, Orbán Viktor pártja ugyanis már elbukott egy választást az elbizakodottsága miatt. A szakértő szerint ugyanakkor bizonytalan, hogy az Állami Számvevőszék eljárássorozata – az ellenzéki pártok megbüntetése – kinek hoz politikai hasznot. Az azonban biztos, hogy az államhatalom politikai semlegessége jelentősen sérült. Szépvölgyi István interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Magyar Nemzet

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Magyar Nemzet

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Magyar Nemzet

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.