2018. április 21.,
szombat, Konrád napja

°

Ajánláscsalásra nyitott kiskapuk

2018. március 9., péntek 09:31, frissítve: péntek 09:44

Több szűrő kell a Jobbik szerint. A Fidesz érdekének tartja az ál-ellenzéki minipártok támogatását Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője. A zuglói jelölt szerint nemcsak kerületében, hanem több más helyen is előfordult, hogy a nagyobbik kormánypárt ajánlóívein szereplő nevek és adatok kerültek más jelöltek birtokába, amit aztán maguk használtak fel. A politikus hangsúlyozta, a sorszámozott ajánlóívekkel csak azok tudnak manipulálni, akik egy-egy induló számára az aláírásokat gyűjtik, mert a rendszer más hozzáférését nem is teszi lehetővé. Hozzátette: az igazi kérdés az, hogy a választások tisztaságát mennyiben befolyásolják ezek a visszaélések, az ellenőrzés szigorítására azonban mindenképp szükség van. Csákány Róbert interjúja.

A szerkesztő ajánlja

Magyar Nemzet

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Magyar Nemzet

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Magyar Nemzet

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Magyar Nemzet

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.