Kettesben

Joggyakorlatok elemzése

Adás: szerda 19.05 és 23.05, csütörtök 5.05

Adás:
2012. május 30., szerda 19.05
2012. május 30., szerda 23.05
2012. május 31., csütörtök 5.05

Bár nyilvánvaló, hogy sem a civil társadalom, sem a kormányzat, sem a bírói kar nem tartja kívánatosnak a külső beavatkozást az ítélkezésbe, az is érzékelhető, hogy valami nincs rendben ezen a területen. Az ellentmondó, gyakran  hasonló ügyekben is egymással homlokegyenest ellenkező döntések, a jogmagyarázatok és a késlekedések  is hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Kúria áttekintse bizonyos kiemelt területek közelmúltbeli bírói döntéseit. Közéjük tartozik a deviza alapú hitelezés is. Vajon ez a vizsgálódás felszámolja-e azon, térségünkben alkalmazott banki megoldásokat, melyektől Nyugat-Európában már negyedszázada eltiltották a pénzintézeteket?

A stúdióban dr. Osztovits András, a Kúria joggyakorlat elemző csoportjának tagja, a Kúria kirendelt bírája, a Károly Gáspár Református Egyetem Európai Jogi és Nemzetközi Jogi tanszékének tanszékvezető egyetemi docense.

Szerkesztő-műsorvezető: Kovács Anita

Telefonszám: +36-1-8148-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kettesben@lanchidradio.hu

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása