Kalauz

Hogyan élhetik túl?

Adás: kedd 9.10

Adás:
2012. június 19., kedd 9.10

Bódé, kioszk, kis asztal. Miért költöznek ki az árusok az utcára? Az Ön szemét zavarják az aluljáró kijáratát elárasztó kereskedők? A közterület-használatot szabályozó rendelet módosítása alapján a főváros véget vetne Budapest bódéváros jellegének. Hogyan lehet rendet teremteni? Hol, mikor, milyen formában maradhatnának a csinos kis bódék a vásárlók szolgálatában?

Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban. Milyen programokkal hívnak bennünket idén a természetbe? Van-e saját arculata egy-egy nemzeti parknak? Hogyan lehet egyszerre megóvni és megmutatni természeti értékeinket?

A Székelyföldre látogató turisták negyede Magyarországról érkezik, de más országokból csekély számban keresik fel a festői vidéket. Hogyan jelenik meg Székelyföld egységes turisztikai régióként a kínálatban? Milyen szálláshelyeket és programokat kínálnak? Hogyan tehető versenyképesebbé a varázslatos erdélyi táj, és milyen forgalomra számítanak idén nyáron?

Hogyan élhetik túl a hazai építészek, tervezőirodák az építőipar mélyrepülését? Egyre több külföldi cég vásárol idehaza építészirodát pusztán azért, hogy azon keresztül engedélyt szerezzen tervezett magyarországi fejlesztéseihez, de hova dolgoznak a magyar építészek? Hogyan juthatnak esetleg külföldi megbízáshoz a magyar tervezők? Miben segíthet a Lechner Ödön-terv?

Szerkesztő: Horváth Ágnes
Műsorvezető: Back Réka
Telefonszám: +36-1-81-48-755

SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

hirdetés