Kalauz

Felesleges szemét? Nyugtával és anélkül

Adás: szerda 9.10

Adás:
2012. augusztus 8. szerda 9.10

A legtöbb egészségügyi intézménybe már megérkezett a bérkompenzációra szánt összeg, vannak azonban kivételek. Az ózdi kórház dolgozói nem jogosultak a béremelésre, mert – bár a kórház állami tulajdon – az intézmény üzemeltetését egy magáncég végzi. Ön szerint a szabályozásba csúszott hiba, vagy joggal várható el az üzemeltető magáncégtől, hogy kigazdálkodja dolgozói fizetésemelését?

A bérkompenzáció miatt csökkenhet az orvosok elvándorlása az országból. A Magyar Rezidens Szövetség legalábbis erre számít. Most azonban – egy friss kutatás eredményei szerint – a mérnökök vállalnának munkát külföldön. A magasabb fizetés és a jobb munkakörülmények, az előrejutás lehetősége – tehát gyakorlatilag ugyanazok, mint korábban az orvosok esetében – szerepelnek előkelő helyen a felsorolt okok között.

A Magyar Telekom Nyrt. a nyugdíjasok esetében elengedi a sárga csekkes befizetésre vonatkozó tranzakciós díjat. A 142,24 forint elengedése azonban mégsem minden érintett számára lehetséges. A problémákat hallgatóink vetették fel.

Ha a Balatonnál, a Velencei-tónál vagy éppen a Római-parton egy sört rendelünk vagy lángost eszünk, sok esetben nem várjuk meg a fizetés után a nyugtát. Felesleges szemétnek ítéljük és bizonyos tekintetben az is, hiszen nem raktározzuk ezeket a fecniket. A vendéglátók ezért sokszor nem is adnak nyugtát, így azonban adózniuk sem kell a forgalom egy része után. Ez pedig a költségvetést rövidíti meg. Ön megvárja a nyugtát? Mit tesz vele, ha már megkapta?

Műsorvezető: Nagy Katalin
Szerkesztő: Póka Zalán
Telefonszám: +36-1-81-48-755
SMS-szám: +36-30-749-6720
E-mail cím: kalauz@lanchidradio.hu

hirdetés