Magyarok

A Magyarok vendége Jókay Károly

Adás: csütörök 13.05, péntek 0.05

Adás:
2012. június 28., csütörtök 13.05
2012. június 29., péntek 0.05

Miért érdemes egy chicagói közgazdásznak Magyarországra költözni? Mit jelentenek akár három generáció múlva a dunántúli családi gyökerek? És miért nem természetes nálunk, hogy a jómódú családok szegény diákokat segítsenek?

A Jókay család több száz éve kapcsolódik Pápához, számos felmenőjük a református kollégium tanulója volt, így természetes volt a család számára, amikor 2003-ban alapítványt hozott létre, hogy többek között az itt tanuló tehetséges diákokat támogassa.

A Jókai Mór bátyjától, Jókay Károlytól (1814–1902) származó család nagy része 1945-ben menekült nyugatra, de soha nem volt kérdéses számukra, hogy ha itt a pillanat, és haza lehet jönni, akkor nem az anyagi jólét lesz a legfőbb szempont, hanem a haza szeretete és szolgálata.

A Magyarok műsorában Jókay Károllyal beszélgetek.

Szerkesztő: Horváth Ágnes
E-mail cím: magyarok@lanchidradio.hu

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása